I Vejen Golfklub tager vi meget gerne mod nye juniorspillere. Du er junior, når du er mellem 6 -18 år.
Vi stiller udstyr til rådighed i starten, så du skal bare iføre dig fornuftigt fodtøj/kondisko og tøj, der passer til vejret.
Vi har i forvejen ca. 25 juniorspillere, som er parat til at møde nye kammerater.
Vi har et juniorhus, hvor vi hygger før og efter træningen, og Torben – vores træner, er megagod til at gøre det sjovt at spille golf.

Hvordan kan golf styrke børn?

For de fleste børn er golf en ny og ukendt disciplin i idræt. Derfor mødes de på lige vilkår til en fælles oplevelse.
Golf kan give børn, der ikke føler sig hjemme i hurtige boldspil eller gymnastik, et tilbud, som tilfredsstiller deres form for fysisk aktivitet – en aktivitet, der lever op til intentionerne omkring elevers alsidige personlige udvikling og Danmarks Idrætsforbunds vision om at få mere alsidighed og kvalitet ind i børns sport.

Golfens værdier

Børn skal udvise samarbejdsevner og social opmærksomhed i forhold til de idrætslige aktiviteter. Den etik og moral, der lægges vægt på i golf, er med til at fremme det enkelte barns alsidige, personlige udvikling.
Man er sin egen dommer og vil dermed få forståelse for fairplay. Børnene er i samspil med naturen og bliver udfordret både fysisk og psykisk sammen med andre, og de lærer dermed deres egne reaktioner at kende.

Træningen

Træningen er meget mere end at mestre en færdighed og udvikle sit golfsving. Træning er også leg, sjov, relationer, dynamik, intensitet, fællesskab, konkurrencer, ”high five”, oplevelser, grin og for nogle et fristed.

Kontakt

Har I spørgsmål, er I velkommen til at kontakte:
Torben Kastbjerg, træner tlf. 61 75 20 50

Juniorer – træningstider

Fra uge 14 (undtagen i sommerferien) til og med uge 41 2021
Onsdag: kl. 16.30 – 18.00

SPILLERET på 18 huls banen

Juniorer kan i lighed med andre nye golfspillere opnå spilleret på 18 huls banen, når deres hcp er 54 eller derunder.
Der er ingen fast aldersgrænse, men vi anbefaler, at juniorspilleren er ifølge med en voksen spiller, indtil der er opnået en passende rutine.
Med det mener vi, at juniorspilleren skal have gennemgået regelundervisning og være i stand til at gå en 18 hullers runde på normtiden, som er 4 timer og 15 minutter, og i øvrigt begå sig på banen på samme vilkår som øvrige medlemmer.

Der skelnes mellem to forskellige aftaler. Gratis greenfee for juniorerne eller en fuldt betalende voksen sammen med maksimum tre juniorer, i daglig tale også kaldet “3 for 1”.

https://www.danskgolfunion.dk/artikel/junior-greenfee-aftale

I Vejen Golfklub tilbyder vi, at max. 3 juniorer kan spille gratis ifølge med en fuldt betalende voksen.

Retningslinjer for regelundervisning af juniorer

Forløb af regelundervisning og frigivelse til spil for juniorer.

  1. Ved indmeldelse udleveres juniorbog “Kom i sving – Golf for juniorer”
    Bogen giver mange tips om golf generelt men indeholder også en gennemgang af nogle væsentlige regler.
    Det er vigtigt at nye golfspillere hurtigt kommer i gang med bruge reglerne, derfor vil der efter junior træning være mulighed for at komme ud at spille med en erfaren golfspiller, evt bare en 3-4 huller. Husk at sætte tid af til dette efter træning.
  2. Der vil blive afholdt en regelgennemgang 1-2 gange om året hvor en repræsentant for regeludvalget eller en anden uddannet regelkyndig vil gennemgå reglerne, dette vil foregå med en blanding af teori og gennemgang af hul 18.
    Gennemgangen vil tage 1-2 timer, og placeres i slutning af foråret og efter behov i efteråret.
  3. Efter man har deltaget i regelgennemgang og med træneres accept kan juniorer frigives til spil efter de regler der gælder for de 2 baner, se gældende regler på hjemmesiden.