Elite hold

Eliteafdelingen i Vejen Golfklub

Hos os går ingen forgæves – heller ikke golfere som ønsker at udvikle deres spil på et elitært plan. Eliteudvalget udtager derfor i samarbejde med vores træner den trup af spillere, som har niveauet og ikke mindst viljen til at lægge en ekstra indsats i udviklingen af deres golfspil.
Udover dygtiggørelse af teknisk-, taktisk- og mentale færdigheder, er vi også meget fokusereret på at skabe et godt socialt fundament for vores elitearbejde.

Vejen Golfklubs elitetrup stiller hvert år med to hold i Dansk Golf Unions Danmarksturnering. I 2018 er klubben repræsenteret med ét hold i 2. division og ét hold i 5. Division. Der dystes i hulspil mod 3 omkringliggende klubber, hvor det bedst placerede hold i puljen spiller om oprykning til efteråret.

Har du lyst til at komme ud og se Vejen Golfklubs elitespillere i kamp kan du finde yderligere information om holdene og deres kampe via nedenstående links:

2. division – pulje 4                                                            5. Division – pulje 7

Mandag den 20. august:
Ganske mange tilskuere havde valgt at bruge nogle timer søndag til, at bakke op om de lokale elitespillere i henholdsvis 2. og 5. division, og samtidig få en oplevelse af golf på et højt niveau.
Der blev slået et væld af imponerende golfslag, og spændingen om udfaldet var i top undervejs. 2. division. Mødet med topholdet Breinholtgård var mødt med spænding. En sejr på hjemmebane ville sikre os endnu en sæson i divisionen. Ved et nederlag var vi afhængige af, at resultatet i en anden match ville falde ud til vores fordel.
Efter formiddagens 3 foursome matcher var Vejen i front med 4 – 2. I eftermiddagens 6 singler var vi i front i flere matcher undervejs, men til sidst rakte niveauet ikke helt, og det blev til 5 ærgerlige nederlag i 6 matcher.
Vejen taber 12 – 6.
Der var heller ikke hjælp at hente udefra, så Vejen må en tur ned i 3. division i næste sæson. Alt i alt ser vi dog på sæsonen med nogen tilfredshed. Niveauet i 2. div. er meget højt, og vi formåede at presse alle hold, især på vores hjemmebane.

5. division. Et topmotiveret Vejenhold mødte Fredericia. Allerede fra start lagde vi os i front i stort set alle matcher, og vi vinder en komfortabel sejr på 9 – 3.
Resultatet betyder, at vi slutter midt i rækken, og vi tager en sæson mere i 5. div. med vores 2. hold. Vi er godt tilfredse med det samlede udbytte i år, især fordi vi har prioriteret at give enkelte unge spillere chancen til at få lidt erfaring, frem for nødvendigvis at stille med det mest slagkraftige hold.

Fra næste sæson har vi i tankerne at stille med 3 hold i Danmarksturneringen. Et elitehold i 3. div. med klubbens bedste spillere, et hold udelukkende med de unge talenter, samt et hold for den lidt ældre generation, der stadig har masser af golf på eliteniveau i sig.

På vegne af eliteudvalget
Ivan Holm